luni, 1 noiembrie 2010

Metroul Pierzaniei

Pentru ca totul merge pe dos in Romanica, ma gandeam eu mergand intr-o zi agale cu metroul, cum ar fi daca si statiile ar fi pe dos...Si iata:


LINIA ALBASTRA
1. Berceni- Francisc Rákóczi al II-lea pleaca la turci (nici el nici turcii nu se intelegeau cu Habsburgii, iar asta ii facea prieteni). La fel procedeaza si o parte din apropiatii lui Rákóczi. Mai exact o ceata de husari condusi de groful Miklós Bercsényi. Nu stiu daca au stat doar ca sa-si traga sufletul ori s-au oprit de tot, cert este ca, undeva la sud de Bucuresti, husarii Berceni au luat o pauza. (Ne-Berceni)
2. Dimitrie Leonida- Dimitrie Leonida (1883-1965) a fost un inginer, specialist în energetică, profesor universitar, om de știință român. Asadar vom numi aceasta statie Perversul de pe Targul Ocna, fiind exact opusul marelui geniu roman.
3. Aparatorii Patriei- Atacantii Patriei, cei care nu ne vor mai apara niciodata, nici rugati, nici platiti, ci ne vor rupe fasul.
4. Piata Sudului- Piata Nordului
5. Constantin Brancoveanu- Constantin Brâncoveanu (1654 - 15 august 1714), adus la tron de marea boierime, a fost domnitor al Țării Românești între 1688 și 1714. Alexandru cel rau va fi noul nume deoarece a fost domnitor al Moldovei si pentru ca a fost rau la fel cum ne simtim noi romanii in vremurile astea.
6. Eroii revolutiei vor deveni Lasii revolutiei, cu cat trece timpul cu atat ne scade curajul.
7. Tineretului va fi Batranetului; suntem un popor de pensionari fara pensii.
8. Piata Unirii va deveni Piata Dezbinarii. Cine/ce se mai uneste in ziua de azi? Nu mai e la moda.
9. Universitate se va numi Liceu, pentru ca acolo se vor opri tinerii din absolvit.
10. Piata Romana se va transorma antitetic in Piata Daca
11. Piata Victoriei= Piata Infrangerii
12. Aviatorilor va deveni Terestrilor
13. Aurel Vlaicu-a fost un inginer român, inventator și pionier al aviației române și mondiale. Acum va fi Irinel Columbeanu- afacerist roman, inventator si pionier al adulterului si gerontofiliei in Romania.
14. Pipera va deveni Sarea.



LINIA GALBENA:
1. Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti, este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor. Statia va fi renumita Lucifer, pentru ca el nu pledeaza pentru nici una din aceste cauze.
2. Republica-  o formă de organizare statală  în care suveranitatea aparține poporului iar puterea executivă este exercitată de cetățeni aleși, pentru o perioadă determinată de timp, astfel incat noua denumire va fi Anarhia
3. Costin Georgian- Va deveni Georgin Costian 
4. Titan- Mic
5. Nicolae Grigorescu- Va fi acum Michelangelo pentru ca nu e roman, si orice nu e din Romania e bun.
6. Dristor- vine de la breasla piuarilor care si-au avut satul in aceasta parte a Bucurestilor. Asezarea mesterilor piuari care se numeau «darstari», «darsta» fiind piua din piatra folosita la fabricarea postavului si dimiei. Piuarii fabricau «darste» si pentru sutele de mori de pe cursul Dambovitei, care timp de sute de ani au fost prezente cotidiene, de mare relevanta economica pentru targul Bucurestilor. Astfel Dristor va fi schimbat in Taietor de frunze la caini, meseria preferata a romanului.
7. Mihai Bravu este de fapt un roman fricos, care fuge din fata dusmanului, nu vrea sa lupte, fuge chiat si cand il cheama mama lui la masa: Mihai Fricosu
8. Timpuri Noi- timpurile nu mai sunt de mult noi, nici cladirile din care ne mai cade cate o bucata de tencuiala in cap cand ne plimbam, soselele sunt noi doar 5 minute, fetitele-s noi doar pana la 12 ani....toate-s vechi, inclusiv timpurile: Timpuri Vechi.
9. Piata Unirii- Desi multa lume crede ca Piata Unirii are legatura cu vreo uniune care sa se fi petrecut aici, istoria nu mentioneaza nimic de acest gen. Denumirea de Piata Unirii este pur intamplatoare. Piata Dezbinarii este un nume mai in ton cu locul de mult Mcdonaltizat.
10. Izvor va deveni Varsare....asa cum de mult nu mai izvoraste nimic pe la noi, mai mult se varsa intr-o continua degradare.
11.Eroilor-  Fricosilor
12. Grozavesti- Nimic nu e atat de grozav nici in Groavesti, nici in alta parte a Bucurestiului... Ordinar va fi noua denumire.
13. Petreche Poenaru-pandur și om de încredere al lui Tudor Vladimirescu, inginer, matematician, inventator, pedagog, membru titular al Academiei Române din 1870, fondatorul colegiilor naționale din București și Craiova, organizatorul învățământului național românesc, inventatorul tocului rezervor -Pentru ca nu am putut gasi cine a inventat Pic-ul, pentru a sterge cerneala lui Poenaru, vom numi acesta statie dupa inventatorul gumei de sters Joseph Priestley.
14. Crangasi- cei care traiau odinioara in padurea situata pe actualul cartier, nu se pot numi in momentul de fata decat Defrisori
15. Basarab- supranumit în epoca modernă Basarab Întemeietorul, este considerat fondatorul Țării Românești. Bogdan insa, a fost intemeietorul Moldovei drept pentru care il va si inlocui pe batranul si fraierul Basarab.
16. Gara de Nord- Care nici macar nu e in Nord, ci aproape in Nord, la fel ca si toate lucrurile care merg aproape bine pe la noi, va fi acum Gara de Sud.
17. Piata Victoriei- Piata Infrangerii- Uap-uap-uap-uaaaaap.
18. Stefan cel Mare- da, mare la sfat... un frustrat care nu accepta ca e pitic. Uite frate, asa cum trebuia sa fii inca de la inceputuri: Stefan cel Mic. Resemneaza-te.
19. Obor- pai ce, sunt in 1800? Nu vrem sa fie Obor, noi siliconatele in buci, tate si buze, vrem sa fie Mall.
20. Iancului- Avram Iancu (n. 1824, Vidra de Sus - d. 10 septembrie 1872, Baia de Criș, Hunedoara) a fost un avocat român transilvănean care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania. Boring. Va fi acum Luis Lazarus, avocat roman care a jucat un rol important in Revolutia de la Otv in 2009.
21. Piata Muncii- Cum adica munca? Piata Odihnii, sa fie odihna cat mai multa si bani cat cuprinde.




LINIA ROSIE: 
1. Preciziei- Confuziei
2. Pacii- Razboiului
3. Gorjului- cine nu-i place pe olteni? Ardelenii. CFR-ului.
4. Lujerului-   Tulpină sau porţiune de tulpină subţire. Lianei- Tulpină sau porţiune de tulpină groasa.
5. Politehnica- Unitehnica
6. 1 Dec 1918-  Transilvania se unește cu Regatul României, format din principatele unite ale Moldovei și Țării Românești. 20 Dec 1989- Revolutia anti-comunism.
7. Nicolae Teclu- va deveni Modestia Telcu.
8. Anghel Saligny- Nu stiu ce alt mare inginer, pedagog, avnd alte 200 de functii si facand numai bine tarii. Contrar dansului, Basescu nu face nici unul din aceste lucruri. Desi nu merita sa fie numita o statie de metrou dupa el.




LINIA VERDE:
1. Grivita- Grivița este o localitate în județul Vaslui, Moldova, România situată la sud-est de Municipiu Bârlad. M-am saturat, exista prea multa "Moldova" pe harta de metrou. Ar merita ceva pur, ceva autentic, ca Biciresti.
2. 1 Mai (muncitoresc) Lumea nu munceste, petrece. Pe 2 Mai la fel...Dar pe 3 Mai, mergeti ma odata la munca!



Blesteme cu abonamentul vostru limtat si majorarile lu' peste. Sa ardeti in focurile infernului :)

4 comentarii:

zombie spunea...

m-ai urmari? :P

any spunea...

te-as cam urmari,da :D

Animal Social spunea...

Da da da... metroul e doar un fir de nisip de pe o plaja...la noi cauza adevarata a pierzaniei e muuuult mai mare...

any spunea...

@Corina: intru totul de acord.