luni, 27 iunie 2011

Abstra-ha-ct

Am umblat pe strazi pana la ora doua, cand nu mai era soare pe cer. Era pe un cer, dar nu pe al nostru. Am ras, am mancat, am oftat, am vorbit, am cazut, am baut. Si-am ajuns in fata blocului meu, bloc mare printer blocuri mari, cu usi interfonate ca restul blocurilor din lume. La mine e cheia, la mine e. E in geanta asta fara fund. Am obosit sa mai caut. Chei, raspunsuri. Nu stiu cum am intrat. O scara cu multe trepte mi-a dat de gandit : 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16. Hmmm, as vrea sa urc odata o mie de trepte. Si-am ajuns. In fara celei mai incuiate usi din blocul meu. Acelasi obstacol derizoriu care nu te lasa sa intri unde apartii: chei. Voi intra si fara. Am ajuns in bezna mea, unde-ti tiuie urechile de-atata liniste. Periuta de dinti e o periuta fara dinti si ii ingrijeste pe-ai mei. Imi sopteste mereu sa nu mai fumez o tona, ca-i fac treaba mai grea. Periutele ca tine trebuie schimbate des, ca toate celelalte lucruri din viata.  Inchid ochii si incerc sa nu ascult, nici sa aud. Degeaba inchid ochii, inca am imaginea ta. Degeaba m-am spalat, inca iti simt gustul. Eu si un bol cu capsuni aducem omagiu tineretii. Capsunile au fost mancate, iar intr-o zi ma va manca si pe mine tineretea. Nu are sens sa omagiezi nimic. Nimic nu face sens in lume mai bine decat sexul. Da, sexul face sens, dar oare sensul face sex ? Statusul vietii mele ? Sunt undeva unde am ajuns fara chei, de unde mi-e frica sa plec pentru ca e posibil sa nu ma mai pot intoarce. Posibil sa am totusi unele, dar de mult nu le mai gasesc. N-o sa mai caut.

Am umblat pe-aici pana la ora sase, cand soarele abia venea inapoi pe cerul nostru.  Am zabovit. Si-am ajuns in fata patului prea mic pentru doi, dar mare numai pentru mine. Doar eu  dorm aici, obosita  sa tot zabovesc. Iar bezna mea e acum lumina, linistea mea e agitatie. De ce sa dormi ? De ce sa mananci ? Pentru a trai. Atunci de ce nu sunt doar astea suficiente ? Nu dorm pentru ca somnul este pentru mediocri. Pentru batrani si bolnavi. Vreau sa nu dormim impreuna.

2 comentarii:

Specii de oameni spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Specii de oameni spunea...

Buna ziua,
Am marea placere de a va invita la un concurs "Scrie de dragul copiilor". Detaliile le gasiti pe site http://blog.meki.ro/?page_id=4 Premiile sunt consistente, iar campania se adreseaza in mod deosebit bloggerilor. Astept asadar eventuala voastra intentie de-a participa, printr-un mesaj la adresa blogprogress10@gmail.com
Cu multa prietenie,
Echipa BlogPRogress